Від газолінових заводів до сучасної нафтопереробної промисловості України - Братичак, М. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Розглянуто зародження нафтопереробної промисловості та охарактеризовано сучасний стан перероблення нафти в Україні. Рассмотрено зарождение нефтеперерабатывающей промышленности и охарактеризовано современное состояние переработки нефти в Украине. The origin of Ukrainian petroleum refining industry has been examined and the modern state of the industry has been characterized.
От газолиновых заводов Борислава до современной нефтеперерабатывающей промышленности Украины
From Borislav’s gasoline plants to the modern petroleum refining industry of Ukraine
Keywords: нафта; нафтопереробна промисловість; нафтопереробні заводи; потужність заводу; перероблення нафти; нефть; нефтеперерабатывающая промышленность; нефтеперерабатывающие заводы; производительность завода; переработка нефти; oil; petroleum refinery industry; refineries; refinery’s productivity; oil refining