Вплив металічної поверхні на здатність до водопоглинання просторовозшитих металогідрогелів полівінілпіролідону - Гнатчук, Н. М.; Гриценко, О. М.; Гіщак, Х. Я.; Фещур, Х. І.; Суберляк, О. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Досліджено вплив композиційного складу, природи та вмісту металу, температури на водовміст, коефіцієнт та ступінь набрякання просторовозшитих металогідрогелів на основі кополімерів полівінілпіролідону у водному середовищі. Встановлено взаємозв’язок гідрофільності одержаних матеріалів від структури та складу кополімерів. The effect of composition formula, metal content and nature, temperature on water content, coefficient and degree of swelling of cross-linked metalhydrogels on the basis of polyvinylpirrolidone co-polymersin aqueous medium is investigated. It was determined the interrelation of obtained materials hydrophily from co-polymers structure and composition.
Keywords: полівінілпіролідон; композиційні гідрогелі; водовміст; водопоглинання; polyvinylpirrolidone; composition hydrogels; water content; water absorption