Дослідження внутрішньої структури звуків української мови при сповільненому темпі мовлення на прикладі приголосних звуків - Купчак, М. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
На прикладі приголосних звуків української мови проаналізовано використання ФТП окремо як для прискорення, так і для сповільнення темпу мовлення, а також досліджено можливості використання розроблених ФТП для задач сповільнення темпу мовлення. It was analyzed in the article the use of TTF separately for acceleration examples and deceleration of speech rate, as based on the consonants in the ukrainian language. The peculiarities of designed TTF for speech rate problems deceleration were also researched in this paper.
Keywords: приголосні звуки; африкати; щілинні; функція темпорального перетворення (ФТП); consonants; affricates; whispers; temporal transformation functions (TTF)