Дослідження часових рядів валютних курсів за допомогою фрактальних сплайнів - Новікова, Ольга (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
У статті представлений новий підхід до аналізу ринків капіталу як фрактальних об’єктів, пояснюється взаємозалежність різних інвестиційних горизонтів та доводиться можливість відтворення часового ряду з обмеженої множини точок.
Keywords: валютний курс; фрактал; сплайн; фрактальний сплайн; масштаб