Shulga, OksanaChorna, AnastasiaKobylinskyi, Sergij2018-06-222018-06-222017-01-202017-01-20Shulga O. Differential scanning calorimetry research of biodegradable films for confectionery and bakery products / Oksana Shulga, Anastasia Chorna, Sergij Kobylinskyi // Chemistry & Chemical Technology. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2017. — Vol 11. — No 4. — P. 492–496.https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/42111В роботі досліджено біодеградабельні плівки для хлібобулочних і кондитерських виробів за допомогою диференційно-скануючої калориметрії. Визначено ступінь кристалічності полімеру та кінетику кристалізації. Досліджено вплив пластифікатора у складі плівки (гліцерину) на температури плавлення та склування вихідних сполук біодеградабельної плівки.Biodegradable films for bakery and confectionery products using differential scanning calorimetry are studied in this work. Expediency for the use of biodegradable films for marmalade, gingerbread, bakery products, and fondant confectionery according to organoleptic characteristics is established. The influence of the type of starch on film structure is studied with DSC analysis. DSC analysis was used to determine functionality of using glycerol as plasticizer, as this can reduce the temperature of melting point and glass transition of original compounds.492-496enбіодеградабельні плівкидиференційно- скануюча калориметріякондитерські виробихлібобулочні виробиbiodegradable filmsedible filmdifferential scanning calorimetryconfectionarybakery productsDifferential scanning calorimetry research of biodegradable films for confectionery and bakery productsДиференційно-скануюча калориметрія для дослідження біодеградабельної плівки кондитерських та хлібобулочних виробівArticle© Національний університет „Львівська політехніка“, 2017© Shulga O., Chorna A., Kobylinskyi S., 20175Shulga O. Differential scanning calorimetry research of biodegradable films for confectionery and bakery products / Oksana Shulga, Anastasia Chorna, Sergij Kobylinskyi // Chemistry & Chemical Technology. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2017. — Vol 11. — No 4. — P. 492–496.