Структурні закономірності організації системи «підприємство» - Пащенко, І. Н.; Чернобай, Л. І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
На засадах системного підходу узагальнено теоретичні розробки і практичний досвід формування організаційно-виробничої структури підприємства, проведено дослідження предметно-стадійної структурної закономірності виробничо-господарської діяльності; обґрунтовано доцільність застосування коефіцієнта компліментарності та когерентності з метою оцінювання ефективності організаційно-виробничої структури підприємства. On the principles of system approach it was summarize theoretical developments and practical experience formation in organizationally production structures of enterprise, it was made researches in detail phasic structural conformity to law of producer economy; it was ground expedience application of complimentary coherentness coefficient and with purpose of evaluation the organizationally production structures of enterprise.
Keywords: підприємство; система; підсистема; структура; зв’язки; предметне виробництво; стадійне виробництво; коефіцієнт компліментарності та когерентності; enterprise; system; subsystem; structure; connections; subject production; phasic production; complimentary coherentness coefficient and