Розв'язання задачі занурення клину у рідину з вільною поверхнею за методом граничних елементів з найменшим квадратичним відхилом - Опанасенко, Вікторія (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2009)
The paper presents more stable variant of boundary element method for the hydrodynamics calculation. The advantages are proved by numerical result for different shapes of rigid contour.
Keywords: метод граничних елементів; плоска течія рідини; вільна поверхня; метод найменших квадратів