Населення Центральної України в умовах окупації 1941-1943 рр. (за матеріалами Кіровоградщини) - Бокій, Н. М.; Житков, О. А.; Козир, І. А. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Зроблено спробу на основі документів Державного історичного архіву Кіровоградської області окреслити особливості діяльності окупаційної адміністрації, відобразити найбільш яскраві сторінки боротьби із окупаційним режимом в центрально- українському регіоні у 1941-1943 рр.

The article deals with the peculiarities of the occupation authority activity in Ukraine, in 1941-1943. The struggle with the occupation regime in the stated above territory is also viewed.
Keywords: 94 (477) “1941/1945”