Магнітно-механічна характеристика асинхронного двигуна з урахуванням скосу пазів - Гладкий, В. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Опрацьовано магнітно-механічну характеристику асинхронного двигуна з урахуванням скосу пазів ротора. Рівняння характеристики ґрунтуються на розрахунку одновимірного магнітного поля з урахуванням вищих просторових гармонік магніторушійних сил та насичення основного магнітного кола. Алгебризація рівнянь за просторовою координатою здійснюється за методом тригонометричної колокації. A magnetic-mechanical characteristic for asynchronous motor taking into account rotor teeth skew has been developed. The equations are based on magnetic field computation allowing for core saturation and magnetomotive forces spatial harmonics. The trigonometric collocation method is used to algebrization of equations.
Keywords: асинхронний двигун; магнітно-механічна характеристика; скіс пазів ротора; насичення основного магнітного кола; вищі гармоніки МРС; asynchronous motor; magnetic-mechanical characteristic; rotor tooth skew; core saturation; MMF spatial harmonics