Книжкова збірка «польського Едісона – галицького генія» у фонді бібліотеки Львівської політехніки - Бєлоус, Ірина Олександрівна (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Подаються результати досліджень довоєнного іноземного фонду бібліотеки, зокрема приватної колекції всесвітньо відомого винахідника Яна Щепаніка, що зберігається в фонді бібліотеки Львівської політехніки. Висвітлено роль особових бібліотек у формуванні фонду бібліотеки. The report presents the results of research prewar foreign assets of library, including private collection of famous inventor Yan Shchepanik stored in the library of Lviv Polytechnic. The role of personal libraries in the formation of the library assets was highlighted.
Keywords: книжкова колекція; тематика зібрання; дарунок; бібліотекчний фонд; фотографія; винаходи; book collection; subject of collection; gift; library assets; photography; inventions