Дизайн інтер'єру ресторану "Terra Viva " на вул. Липинського у м. Львові - Косенко, Софія Володимирівна; Kosenko, Sofiia Volodymyrivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Мета проєкту полягає у формуванні авторського дизайну інтер’єру тематичного ресторану, шляхом створення комфортного предметно- просторового середовища, що поєднує стильну концептуальну дизайн- пропозицію із функціональністю. Актуальність теми полягає у зростанні попиту на тематичні заклади громадського харчування, які відповідають як гастрономічним, так і естетичним потребам відвідувачів. У першому розділі досліджено типології закладу ресторанного господарства, визначено класифікацію ресторанів за групами і класами, функціональні та технологічні властивості, а також проаналізовано вимоги щодо проєктування інтер’єру закладу громадського харчування. У другому розділі висвітлена історія виникнення, розвитку та еволюція закладів харчування, проаналізовано вітчизняний та закордонний досвід проєктування інтер’єрів ресторану. Визначено підходи, щодо застосування елементів авторського стилю для створення унікальності простору та художньо-образні методи для формування інтер’єру в тематичних закладах ресторанного господарства. У третьому розділі описано вихідні дані про об’єкт проєктування, концептуальне рішення та його адаптивність до сучасних тенденцій. Було розроблено планувальне вирішення ресторану, що відповідає вимогам інклюзивності та ергономічності. Проаналізовано загальне стильове вирішення простору, обрано кольорову палітру та матеріали, що створюють затишок та тематичну атмосферу в закладі. Впроваджено авторські елементи в інтер’єр, які роблять простір унікальним та підтримують загальну концепцію. Запроєктовано декілька типів світлових систем, які мають функціональне значення та декоративно збагачують простір. Запропоновано 3 влаштування невеликої сцени в інтер’єрі для музичного супроводу, тематичних вечорів та підвищення емоційної цінності закладу. У четвертому розділі розраховано кошторисну вартість проєкту, здійснено оцінку вартості меблів, обладнання та авторських елементів. Проведені розрахунки вартості проєктно-пошукових робіт за темою бакалаврської роботи «Дизайн інтер’єру ресторану «Terra Viva» на вул. Липинського у м. Львові».

The purpose of the project is to form the authorial interior design of a thematic restaurant by creating a comfortable object-spatial environment that combines a stylish conceptual design proposal with functionality. The relevance of the topic lies in the growing demand for themed catering establishments that meet both the gastronomic and aesthetic needs of visitors. The first section examines the typologies of restaurant business establishments, defines the classification of restaurants by groups and classes, functional and technological properties, and analyzes the requirements for designing the interior of a public catering establishment. The second section highlights the history of the emergence, development, and evolution of catering establishments; analyzes the domestic and foreign experience of designing restaurant interiors. The approaches to the use of elements of the author's style to create a unique space and artistic and figurative methods for shaping the interior in thematic restaurant establishments are defined. The third section describes the initial data on the design object, the conceptual solution, and its adaptability to modern trends. A planning solution for the restaurant that meets the requirements of inclusiveness and ergonomics was developed. The overall style of the space was analyzed, and the color palette and materials were chosen to create a cozy and thematic atmosphere in the restaurant. The author's elements were introduced into the interior, making the space unique and supporting the overall concept. Several types of lighting systems have been designed, which have a functional value and decoratively enrich the space. A small stage in the interior is proposed for musical accompaniment of themed evenings and to increase the emotional value of the establishment. The fourth section calculates the estimated cost of the project, estimates the cost of furniture, equipment, and authorial elements. Calculations of the cost of 5 design and survey work on the topic of the bachelor's thesis “Interior design of the “Terra Viva” restaurant on Lypynskoho Street in Lviv” were carried out.
Interior design of the restaurant "Terra Viva" on Lypynskoho St. in Lviv
Keywords: 6.022.03.03; дизайн інтер’єру; просторовий дизайн; тематичний ресторан; заклад громадського харчування; заклад ресторанного господарства; авторський стиль; концепція; interior design; spatial design; thematic restaurant; catering establishment; restaurant establishment; authorial style; concept