Аспекти процесуального права в політико-правових поглядах С. Ю. Десницького - Беліченко, Олександра; Belichenko, Olexandra; Беличенко, Александра (Видавництво Львівської політехніки, 2018)
Розглянуто внесок С. Ю. Десницького в дослідження та розроблення аспектів реформування державно-політичного устрою та судової системи в другій половині XVIII ст., а також про місце та принципи процесуального права у функціонуванні державноправового механізму.

The paper presents the contributions of S. Desnytskyi to the research and development of the aspects of reforming the state political system and judiciary in the second half of the XVIII century and the place and principles of procedural law in functioning of the state legal mechanism.

В статье рассматривается вклад С. Ю. Десницкого в исследования и разработку аспектов реформирования государственно-политического устройства и судебной системы во второй половине XVIII в., а также о месте и принципах процессуального права в функционировании государственно-правового механизма.
Aspects of procedural law in political and legal views of S. Desnytskyi
Аспекты процессуального права с политико-правовых точек зрения С. Ю. Десницкого
Keywords: законодавча влада; виконавча влада; судова влада; конституційна монархія; принципи судового процесу; legislature; executive power; judiciary; constitutional monarchy; principles of trial; законодательная власть; исполнительная власть; судебная власть; конституционная монархия; принципы судебного процесса; 342.4