Класифікація земельних угідь за елементами рельєфу - Рудий, Р.; Кравець, О.; Кравець, Я.; Приймак, Д.; Соловей, Г. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Виконано моделювання ділянки сільськогосподарського призначення з метою врахування просторової диференціації природно-господарських умов. Складені карти ухилів, експозиції і ерозійного потенціалу схилів, карти освітленості території. Выполнено моделирование участка сельскохозяйственного назначения с целью учета пространственной дифференциации природно-хозяйственных условий. Составлены карты уклонов, экспозиции и эрозионного потенциала склонов, карты освещенности территории. Agricultural plots simulation has been performed with consideration of spatial differentiation of the natural and economic conditions. The maps of inclination, exposure and slope erosional potential have been drawn up as well as the maps of area illumination.
Классификация земельных угодий по элементам рельефа
Cultivation areas classification according to the relief features
Keywords: рельєф; експозиція; крутизна схилу; ерозія ґрунтів