Музеєфікація замкових комплексів Хмельниччини як один з факторів розвитку туризму в області - Жукова, О. В.; Zhukova, O. V. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Розглянуто комплекс проблем і перспектив із збереження та музеєфікації замків Хмельниччини. Запропоновано організацію музеїв на базі пам’яток архітектури та їх введення до туристичних маршрутів, розробку єдиної наукової концепції музейного будівицтва та розвитку туризму в області з урахуванням всіх пам’яток.

Problems and further advantages of retaining castles of Khmelnytsk region and making them museums are investigated. The author offers creating the museum network on the basis of the architectural monuments in order to enlist them as historical points for tourist interest, create the unique scientific concept of building museums and develop tourism in the region considering all the historical monuments.
Adjustment of the Khmelnyts’k region castle complexes as museums being an important factor of the tourism development in the region
Keywords: архітектурний заповідник; метод музеєфікації; екскурсійне відвідування; туристичний маршрут; наукова концепція музейного будівництва; туристична індустрія; 711