Багаторівнева об’ єктно-орієнтована архітектура системного середовища САПР гібридних інтегральних схем - Корпильов, Д. В.; Ткаченко, С. П.; Теслюк, В. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2003)
Для об’єктно-орієнтованих інформаційних систем рекомендується використання багаторівневої архітектури, яка виконує розподіл обов’язків, виконуваних об’єктами класичної трирівневої архітектури. Розподілена обробка даних в сучасних комп’ютерних системах на даний час стає актуальною. Використання індустріальних стандартів для створення розподілених систем, таких як ОЬ]есі Мападетепі Стоир (ОМС) СОКВА, дозволяє робити системи “відкритими” в умовах гетерогенного розподіленого оточення. Стандарт СОКВА розрахований на створення нових об’єктно-орієнтованих прикладних застосувань, він може успішно використовуватися і для розподілення існуючих об’єктних систем. Allotted data treatment becomes actual in contemporary computer systems for a given while. Use of industrial standards for creation of allotted systems, such as Object Management Group (OMG) CORBA, allows to make the systems “open" in conditions geteregenion of distributed environment. A CORBA Standard is counted on creation of new object-orientated applied applications, it can be successfully used a for allotting of objective systems.