Незалежність як домінанта адвокатського самоврядування - Бочуляк, Назарій; Bochlylyak, Nazari; Бочуляк, Назарий (Видавництво Львівської політехніки, 2019)
Ґрунтовно досліджено незалежність як домінанту адвокатського самоврядування. Актуалізується питання про місце та роль адвокатури у державі та суспільстві, висвітлено сутнісну характеристику цього правозахисного інституту. Виокремлено структурні елементи, за допомогою яких забезпечується незалежність адвокатської діяльності. Проаналізовано проблеми реалізації принципу незалежності адвоката під час виконання його професійних обов’язків. Доведено, що адвокатура є одним із головних інститутів громадянського суспільства, позаяк забезпечує захист прав, свобод й законних інтересів фізичних чи юридичних осіб наданням професійної правничої допомоги

The issue of the place and role of the bar in the state and society is updated, and the essential characteristic of this human rights institute is highlighted. The structural elements by which the independence of the legal profession are distinguished. The problems of realization of the principle of independence in the process of the lawyer’s performance of his/her professional duties are analyzed. It is proven that the bar is one of the main institutions of civil society, as it protects the rights, freedoms and legitimate interests of individuals or legal entities through the provision of professional legal assistance

Основательно исследовано независимость как доминанту адвокатского самоуправления. Актуализируется вопрос о месте и роли адвокатуры в государстве и обществе, изложена сущностная характеристика этого правозащитного института. Выделены структурные элементы, с помощью которых обеспечивается независимость адвокатской деятельности. Проанализированы проблемы реализации принципа независимости адвоката в процессе выполнения его профессиональных обязанностей. Доказано, что адвокатура является одним из главных институтов гражданского общества, поскольку обеспечивает защиту прав, свобод и законных интересов физических или юридических лиц путем предоставления профессиональной юридической помощи.
Independence as a dominant for law self-government
Независимость как доминанта адвокатского самоуправления
Keywords: адвокатське самоврядування; інститут адвокатури; адвокатська діяльність; незалежність; держава; правова допомога; Закон України “Про адвокатуру та адвокатську діяльність”; lawyer’s self-government; Institute of Advocacy; lawyer’s activity; independence; state; legal assistance; Law of Ukraine “On Advocacy and Advocacy”; адвокатское самоуправление; институт адвокатуры; адвокатская деятельность; независимость; государство; правовая помощь; Закон Украины “Об адвокатуре и адвокатской деятельности”; 347.965