Про процесуальні гарантії захисту прав і свобод учасників кримінального судочинства - Цилюрик, І. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Широко розкрито тему процесуальних гарантій забезпечення прав особи у кримінальному судочинстві. Найбільше уваги приділено визначенню терміна “процесуальні гарантії”. Розглянуто проблемні питання щодо інтересів учасників кримінального провадження. Проаналізовано погляди правників на поняття кримінально-процесуальних гарантій. Виокремлено їхні сутнісні ознаки й на їх підставі сформульовано авторське визначення поняття кримінально-процесуальних гарантій. Широко раскрыто тему процессуальных гарантий обеспечения прав личности в уголовном процессе. Наибольшее внимание уделено определению термина “процессуальные гарантии”. Статья посвящена рассмотрению проблемных вопросов интересов участников уголовного производства. Проанализированы точки зрения юристов на понятие уголовно-процессуальных гарантий. Выделяются их сущностные признаки и на их основании формулируется авторское определение понятия уголовно-процессуальных гарантий. The article is wide open topic procedural guarantees of individual rights in criminal proceedings. Most attention is paid to the definition of “procedural safeguards”. Article considers issues concerning the interests of the criminal proceedings. The analyzes the opinions of lawyers on the concept of criminal procedural guarantees. Distinguishes them sutnistni signs and on the basis of their author formulated the definition of criminal procedural guarantees.
Про процессуальные гарантии защиты прав и свобод участников уголовного судопроизводства
On the procedural safeguards protecting the rights and freedoms of participants in criminal proceedings
Keywords: кримінально-процесуальні гарантії; кримінальний процес; суб'єкти кримінального процесу; кримінально-процесуальна форма; процесуальні норми; процесуальні строки; уголовно-процессуальные гарантии; уголовный процесс; субъекты уголовного процесса; уголовно-процессуальная форма; процессуальные нормы; процессуальные сроки; criminal procedural safeguards; criminal procedure; criminal procedure subjects; procedural guarantees criminal procedural form; the rules of procedural deadlines