Наукові парки: функціонально-технічні та територіально-просторові напрями розвитку - Петришин, Г. П.; Солан, С. Б. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Наукові парки як форма інтеграції науки з промисловістю належать до розряду територіальних науково-промислових комплексів. У світовій практиці різноманіття наукових парків поповнюється новими їх різновидами. В умовах економічної трансформації України, наукові парки є одним із нових значних містотвірних чинників, які сприятимуть якісній урбанізації території. Science Parks as an integration of science and industry are classified as regional scientific and industrial complexes. In world practice, the diversity of science parks adding new varieties. In terms of economic transformation in Ukraine, science parks is one of the new city generator factors that contribute to high quality urban areas.
Keywords: науковий парк; містотвірний чинник; територіальний науково-промисловий комплекс; Science park; city; city generator factor; territorial scientific-industrial complex