Високофункціональні будівельні розчини з добавками пластифікувально-повітревтягувальної дії - Саницький, М. А.; Кропивницька, Т. П.; Котів, Р. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2011)
Показано вплив ступеня наповнення порової структури дрібного заповнювача на формування мезоструктури будівельних розчинів різних складів. Досліджено технологічні властивості високорухомих розчинових сумішей та будівельно-технічні властивості високофункціональних будівельних розчинів на основі сильно- пластифікованих цементних систем з добавками повітревтягувальної дії. It is shown the influence of degree of pore structure filling of fine aggregate on formation of mortars mesostructure of different compositions. There were investigated the technological properties of high workability mortar mixture, construction and technical properties of high-performance building mortars based on high plastifying cement systems with admixtures of air entraining action.
Keywords: цементна матриця; мезоструктура; рухомість; добавки пласти-фікувально-повітревтягувальної дії; високофункціональний будівельний розчин; cement matrix; mesostructure; workability; admixtures of air entraining action; hight-performance mortar