Aqueous extracts of Opuntia Ficus-Indica as green corrosion inhibitor of A283C carbon steel IN 1N sulfuric acid solution - Krid, Ferial; Zouaoui, Emna; Medjram, Mohamed Salah (Lviv Politechnic Publishing House, 2018)
З використанням поляризаційної та елект- рохімічної імпедансної спектроскопії вивчено вплив концент- рації та температури на інгібуючу здатність екстракту опунції індійської. Встановлено, що адсорбція досліджуваного екстракту на поверхні вуглецевої сталі відповідає ізотермі адсорбції Ленгмюра. адсорбція, діаграма Найквіста, екологічно-безпечний інгібітор

The effect of concentration and temperature were studied to measure the inhibiting capacity of extract Opuntia ficus-indica by using polarization and electrochemical impedance spectroscopy. The adsorption of the studied extract on carbon steel surface obeys the Langmuir adsorption isotherm.
Водні екстракти опунції індійської (Opuntia Ficus Indica) як екологічно-безпечного інгібітора корозії вуглецевої сталі A283C В 1N сульфатній кислоті
Keywords: інгібітування корозії; поляризація; адсорбція; діаграма Найквіста; екологічно-безпечний інгібітор; corrosion inhibition; polarization; adsorption; Nyquist diagram; green inhibitor