Електронний енергетичний спектр кристала LiF - Сиротюк, С. В.; Клиско К. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Розраховані електронні енергетичні зони, загальна і парціальні густини електронних станів кристала ЬіР з використанням градієнтних поправок у функціоналі обмінно-кореляційної енергії. На основі отриманих результатів були знайдені квазічастинкові поправки для одночасткових зонних енергій. Розрахунки виконані за методом проекційних приєднаних хвиль. Виправлене значення ширини забороненої зони дуже добре зіставляється з виміряним експериментально. Рассчитаны электронные энергетические зоны, общая и парциальные плотности электронных состояний кристалла LiF с использованием градиентных поправок в функционале обменно-корреляционной энергии. На основе полученных результатов были найдены квазичастичные поправки одночастичных зонных энергий. Расчеты выполнены методом проекционных присоединенных волн. Исправленная ширина запрещенной зоны очень хорошо сопоставляется с экспериментально измеренным значением. Electronic energy bands, total and partial density of electronic states of the crystal LiF with gradient corrections in the functional of the exchange-correlation energy have been evaluated. On the basis of obtained results the quasiparticle corrections for the single-particle band energies have been calculated. The calculations are performed by projector augmented waves. The corrected band gap is very good if compared with the experimentally measured value.
Электронный энергетический спектр кристалла LiF
Electronic energy band spectrum of the crystal LiF
Keywords: енергетичний спектр електронів; парціальна густина станів; загальна густина станів; функція Гріна; енергія квазічастинок; энергетический спектр электронов; парциальная плотность состояний; общая плотность состояний; функция Грина; энергия квазичастиц; electron energy spectrum; partial density of states; total density of states; Green's function; quasiparticle energy