Дослідження питання організації інноваційної діяльності у контексті стратегічного менеджменту - Палагіна, І. В. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007)
Розглянуто питання організаційної структури підприємства у контексті страте¬гічного управління інноваційним розвитком. Охарактеризовано різні види оргструктур управління, зокрема і орієнтовані на реалізацію проектів. Досліджено питання вибору оптимальної оргструктури за набором критеріїв. Запропоновано вдосконалену матричну структуру управління, що відповідає внутрішнім особливостям та специфіці зовнішніх умов здійснення інноваційної діяльності та забезпечує досягнення завдань окремих проектів при орієнтації на загальну стратегічну мету. Також досліджено основні тенденції розвитку інноваційної сфери української економіки за останній час. A matter of enterprise organizational structure in the context of innovation development strategy management is explored in the article. The characteristic of various organizational structure types (also of project-oriented) is represented. A matter of the optimal organizational structure choice by a number of criterions is also investigated. An improved kind of matrix structure corresponding both to inside company features and to outside specific innovation activity conditions is proposed. It is supposed to provide separate project carrying- out tasks, and in the same time global strategic aim orientation. The recent tends of the Ukrainian economic innovation sphere are also explored.