Оцінка ефективності транспортно-технологічних систем у галузі рослинництва - Воронков, О. А.; Роговський, І. Л.; Voronkov, O.; Rohovs’kyy, I. (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Наведено результати аналітичного дослідження з обґрунтування методичної схематизації ефективності транспортно-технологічних систем рослинництва. Встановлено, що природно-виробничі особливості сільськогосподарського виробництва мають враховувати рівень адаптації транспортно-технологічного забезпечення рослинництва. Запропоновано методичний підхід до аналітичного визначення ефективності використання транспортних засобів у технології виробництва продукції рослинництва за допомогою коефіцієнтів вагомості. Це уможливить визначення заходів щодо зниження енергетичних затрат і підвищення ефективності використання транспортних засобів.

In article the results of analytical research of endurance the value of methodological schematization the efficiency of transport and technological systems of crop production. Determined that natural production characteristics of agricultural production have to take into account the level of adaptation of transport and technological support of plant growing. Methodical approach for analytical determination of efficiency of use of vehicles in technology of crop production with help of weighting factors provides with appropriate level of validity to identify measures to reduce energy costs with implementation of block diagram determining the efficiency of use of vehicles.
Analytical schematization of effectiveness transport and technological systems of crop production
Keywords: ефективність; затрати енергії; рослинництво; транспортний засіб; транспортна система; efficiency; energy costs; crop production; vehicle; transport system; 656.1.004