Відомий російський і чеський астроном Йозеф Сикора (1870-1944) - Дрбал, А. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Описано життєвий шлях, наукову і педагогічну діяльність відомого російського і чеського астронома професора Йозефа Сикори (1870-1944). Особливу увагу звернуто на його участь в Російсько-шведській градусній експедиції на архіпелаг Шпіцберген (1899–1901). Описаны жизненный путь, научная и педагогическая деятельность известного русского и чешского астронома Йозефа Сикоры (1870–1944). Особое внимание уделено его участию в Русско-шведской градусной экспедиции на архипелаг Шпицберген (1899–1901). Describes the life, scientifi c and pedagogical activity of the famous Russian and Czech astronomer Professor Joseph Sykora (1870–1944). Particular attention is devoted to his participation in the Russo-Swedish expedition to the degree Svalbard archipelago (1899–1901).
Keywords: Йозеф Сикора; життєпис; біографія; астрофізика; астрофотографія; геодезія; градусні вимірювання; російсько-шведська градусна експедиція на Шпіцберген; історія астрономії; історія геодезії; чехи в Україні; чесько-українські взаємини