Філософсько-правові ідеї соціальної рівності у полемічній літературі - Колич, О. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Після прийняття Берестейської унії 1596 року в Україні виникає полемічна течія, представниками якої стали провідні мислителі того часу. Полемічна література, яка винкла на грунті релігійних проблем, піднімала також ряд соціальних, політичних, правових та філософсько-правових питань. Однією із таких була проблема забезпечення соціальної рівності. Філософсько-правові ідеї соціальної рівності, висунені українськими філософами, залишаються актуальними і дотепер, особливо у період розбудови правової держави та громадянського суспільства в Україні. После принятия Брестской унии 1596 года в Украине возникает полемическое течение, представителями которого стали ведущие мыслители того времени. Полемическая литература, которая возникла на почве религиозных проблем, поднимала также ряд социальных, политических, правовых и философско-правовых вопросов. Одним из таких была проблема обеспечения социального равенства. Философско-правовые идеи социального равенства, выдвинутые украинскими философами, остаются актуальными до сих пор, особенно в период развития правового государства и гражданского общества в Украине. After the adoption of the Brest Union in 1596 in Ukraine a controversial trend appeared and the representatives of it were the leading thinkers of the time. Polemical literature that developed on the basis of the religious issues, raised a number of social, political, legal, philosophical and legal issues. One of these was the problem of social equality. Philosophical and legal ideas of social equality proposed by Ukrainian philosophers remain relevant to this day, especially during the development of the rule- of -law state and civil society in Ukraine.
Философско-правовые идеи социального равенства в полемической литературе
Philosophical and legal ideas of social equality in problemical literature
Keywords: соціальна рівність; філософсько-правові ідеї; полемічна література; Берестейська унія; социальное равенство; философско-правовые идеи; полемическая литература; Брестская уния; social equality; philosophical and legal ideas; polemical literature; the Brest Union