Матричний магнітний параметричний давач лінійних переміщень - Грінь, Микола; Гальченко, Володимир (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Запропоновано новий підхід до проектування давачів лінійних переміщень, система обробки сигналу яких ґрунтується на теорії розпізнавання образів. Підхід, що використано, дає змогу дещо спростити конструкцію завиткової частини давача. Наведені результати численних експериментів, які свідчать про високу завадозахищеність та чутливість давача. Предложен новый подход к проектированию датчиков линейных перемещений, система обработки сигнала которого основана на теории распознавания образов. Подход, который использован, позволяет несколько упростить конструкцию обмоточной части датчика. Приведены результаты численных экспериментов, которые свидетельствуют про высокую помехозащищенность и чувствительность датчика. The new approach of designing the linear displacement transducers, system of processing the signal is founded on theories of artificial perception is offered. The аpproach, which is used, allows several simplify in winding part of transducer. Results of numeric experiments is broughted, which witness about high noiseproof factor and sensitivity of transducer.