Продуктивні словотвірні моделі термінів у науках про Землю - Голубінка, Н.; Голубінка, Ю.; Литвин, О.; Holubinka, N.; Holubinka, Y.; Lytvyn, O.; Голубинка, Н.; Голубинка, Ю.; Литвин, О. (Видавництво Львівської політехніки, 2018)
Розглянуто продуктивні словотвірні моделі, використані для творення термінології наук про Землю. Під час аналізу термінів виявлено найчастіше вживані суфікси та префікси, схарактеризовано безафіксний спосіб, осново- і словоскладання, абревіацію, вказано особливості творення лексико-семантичним способом.

The article deals with productive word-building models used in the construction of the terminology of the Earth sciences. In the analysis of terms, the most frequently used suffixes and prefixes are found, the unadjusted method is characterized, the basic and the word formulation, abbreviation, the features of creation are indicated by the lexical-semantic method.

Рассмотрены продуктивные словообразовательные модели, использованные при создании терминологии наук о Земле. Анализ терминов выявил наиболее часто употребляемые суффиксы и приставки. Охарактеризовано безаффиксный способ, словосложение и основосложение, аббревиацию, отмечено особенности образования лексико-семантическим способом.
Productive word-formation models of terms in the sciences of the Earth
Продуктивные словообразовательные модели терминов в науках о Земле
Keywords: термінологія; термін; науки про Землю; словотвір; словотвірні моделі; 81'373.611; 528