Інформаційна система обліку товарів на підприємстві - Макогін, Ілля-Микола Миколайович; Makohin, Illia-Mykola Mykolaiovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2023)
Ця магістерська робота представляє собою глибокий аналіз та дослідження інформаційних систем обліку товарів на підприємствах, розглядаючи як теоретичні, так і практичні аспекти їхнього функціонування. Вона розкриває сутність та роль інформаційних систем у сучасному управлінні товарами та бізнес-процесами. Літературний огляд встановлює теоретичні засади, наводячи систематизовану перспективу на поняття інформаційного обліку товарів та визначаючи їхню стратегічну важливість в контексті підприємницької діяльності [1]. Виходячи з цього, дослідження переходить до аналізу сучасного стану практики використання існуючих інформаційних систем, охоплюючи їхню функціональність та ефективність в реальних умовах бізнесу. Методологічний підхід роботи базується на комплексній методології, що включає в себе експертні оцінки, анкетування, емпіричні дослідження та математичне моделювання. Це дозволяє вивчити як суб'єктивний досвід та точки зору фахівців, так і об'єктивні дані ефективності інформаційних систем. Результатом є глибоке розуміння впливу інформаційних систем обліку товарів на підприємства. Отримані дані і висновки дозволяють визначити ключові виклики та переваги використання таких систем у сучасному бізнес-середовищі. Робота не лише аналізує існуючий стан, але й пропонує конкретні практичні рекомендації для вдосконалення управління товарами через використання передових інформаційних технологій. Серед широко відомих аналогів в Україні виділяються такі системи, як Dilovod, IBS Міні-Магазин, РемОнлайн, YDP Office, Торгсофт. Давайте розглянемо кожну з них більш докладно. Ефективне використання ресурсів має критичне значення для успішного будівництва, і оптимальне налаштування цих процесів є ключовою умовою його ефективності. Встановлення систем управління матеріальними потоками стає необхідністю для раціонального використання матеріалів у будівельних процесах. На сьогоднішній день існує ряд інструментів, спрямованих на автоматизацію цього процесу, і вони широко використовуються в галузі будівництва [2]. Один із засобів для досягнення цієї мети - використання інформаційних систем для управління матеріальними потоками під час будівництва. Такі технології та системи дозволяють ефективно керувати рухом матеріалів між різними сторонами в будівельному процесі. Ця тенденція ймовірно буде продовжуватися, і відзначається зростаючим тиском на впровадження інформаційних систем. Це призводить до автоматизації управління матеріальними потоками, що стає невід'ємною частиною сучасного будівельного галузі. Об’єкт дослідження – процес обліку товарів. Предмет дослідження – методи і засоби розроблення інформаційної системи обліку товарів на підприємстві. Метою цієї магістерської роботи є розробка та впровадження інформаційної системи обліку товарів на підприємстві для підвищення ефективності управління запасами та оптимізації бізнес-процесів. Дослідження спрямоване на визначення ключових вимог до системи, розробку алгоритмів обліку та управління запасами, а також на оцінку впливу впровадження системи на ефективність підприємства. Результатом магістерської роботи є завершений телеграм бот. Дозволяє скоротити час необхідний для обліку товару. Також за допомогою системи можна зручно керувати своїми товарами.

This master's thesis represents a comprehensive analysis and investigation of information systems for goods accounting in enterprises, examining both theoretical and practical aspects of their functioning. It reveals the essence and role of information systems in modern goods and business process management. The literature review establishes theoretical foundations, providing a systematic perspective on the concept of goods information accounting and defining its strategic importance in the context of business activities [1]. Building upon this, the research moves on to analyze the current state of practice in utilizing existing information systems, encompassing their functionality and efficiency in real business conditions. The methodological approach of the thesis is based on a comprehensive methodology that includes expert assessments, surveys, empirical research, and mathematical modeling. This allows for the examination of both subjective experiences and viewpoints of experts and objective data on the effectiveness of information systems. The outcome is a profound understanding of the impact of information systems for goods accounting on enterprises. The obtained data and conclusions help identify key challenges and advantages of using such systems in the contemporary business environment. The thesis not only analyzes the current state but also proposes specific practical recommendations for improving goods management through the use of advanced information technologies. Among well-known analogs in Ukraine, systems such as Dilovod, IBS Mini-Magazin, RemOnlain, YDP Office, and Torhsoft stand out. Let's delve into each of them more thoroughly. Efficient resource utilization is critical for successful construction, and optimal configuration of these processes is a key condition for its effectiveness. The establishment of material flow management systems becomes a necessity for the rational use of materials in construction processes. Currently, there are several tools aimed at automating this process, widely used in the construction industry [2]. One means to achieve this goal is the use of information systems for managing material flows during construction. Such technologies and systems allow for effective management of the movement of materials between different parties in the construction process. This trend is likely to continue, marked by increasing pressure to implement information systems, leading to the automation of material flow management, an integral part of the modern construction industry. The research object is the process of goods accounting, while the subject is the methods and means of developing an information system for goods accounting in an enterprise. The aim of this master's thesis is the development and implementation of an information system for goods accounting in an enterprise to enhance inventory management efficiency and optimize business processes. The research aims to define key requirements for the system, develop algorithms for accounting and inventory management, and evaluate the impact of system implementation on enterprise efficiency. The result of the master's thesis is a completed Telegram bot, allowing for the reduction of time required for goods accounting. Additionally, the system facilitates convenient management of one's goods.
Information system for accounting of goods at the enterprise
Keywords: 8.126.00.01; інформаційна система; облік товарів; бізнес-процеси; штучний інтелект; управління запасами; information system; goods accounting; business processes; artificial intelligence; inventory management