Історіографія проблеми голоду-геноциду 1932–1933 рр. на півдні України - Бахтін, А. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2003)
Зроблено спробу проаналізувати публікації вітчизняних дослідників, які описують голодомор 1932–1933 рр. у південних областях України. Вказано на значимість цих досліджень для з`ясування жахливої правди про трагічні події початку 1930-х років. Дано рекомендації щодо методологічного підходу до вивчення проблеми.