Дослідження процесу вилучення іонів флюору із природної води клиноптилолітом Закарпатського родовища - Знак, З. О.; Винявська, Г. Ф. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Досліджено процес кондиціювання імітатів природної води щодо іонів Флюору природним клиноптилолітом різної дисперсності. Установлено, що застосування коагулянтів дає змогу істотно пришвидшити освітлення води до нормативних показників. The process of conditioning of imitat of natural water is investigational in relation to the ions of fluorine by natural clinoptilolit of different dispersion. Set, that application of coagulants gives an opportunity substantially to accelerate illumination of water to the normative indexes.
Keywords: природні води; сполуки Флюору; кондиціювання; natural water; connections of fluorine; conditioning