Одержання прищеплених кополімерів целюлози - Чобіт, М. Р.; Токарєв, В. С.; Воронов, С. А. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2005)
Досліджено графт-полімеризацію акрилонітрилу, ініційовану з поверхні пероксидованої целюлози у водному середовищі. Виявлений вплив концентрації реагентів на вихід прищеплених кополімерів. Термомеханічні дослідження одержаного композитного матеріалу показали його переваги перед композитом, отриманим простим змішуванням поліакрилонітрилу і целюлози. The graft polymerisation of acrylonitrile initiated from the surface of peroxidized cellulose in water medium was investigated. An effect of the reagent concentration on the graft-copolymer yield was revealed. Thermomechanical investigations of the obtained polymer composite material showed its advantages over the composite obtained via a simple mixing of polyacrylonitrile with cellulose.