Дієслово учитися в системі педагогічної лексики української мови ХVІ-ХVІІІ ст. - Зелінська, О. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2004)
У статті проаналізовано семантичну структуру дієслова учитися та похідних. Робота виконана на матеріалі писемних пам’яток XVI-XVIII ст. Встановлено, що в понятійному полі “вчитися” дуже широко представлено словотвірне гніздо кореня праслов’янського походження *ик, головною лексичною одиницею в якому є дієслово учитися. Ця лексема характеризується широким семантичним діапазоном, що дає змогу передавати різноманітні педагогічні поняття.

In the article the semantic structure of the verb учитися (to study). The work is based on the literature monuments of the Ukrainian language of 16-18lh cc. It is distinguished that in the definition “вчитися” the word-forming stem of foreslavonic origin *uk is widely presented, the main lexical unit of which is the verb учитися. This lexical unit is characterized by gives us possibility to transfer different pedagogical terms.
Keywords: 811.161.2(09)