Українська історіографія Першої світової війни: стан та перспективи досліджень - Лозинська, І. Г. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Проаналізовано українську історіографію Першої світової війни від 20-х рр. ХХ ст. до наших днів, визначено етапи історичних досліджень та їхні особливості, висвітлено стан сучасних історичних пошуків та вказано на їхні перспективи. The article analyses Ukrainian historiography of World War І from 1920’s to our days, defines the stages of historical researches and their features, reflects the state of modern historical searches and indicates on their prospects.