Моделювання характеристик та процесів дуг дугової сталеплавильної печі - Паранчук, Я. С. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2003)
Подано математичну модель, концепцію побудови та алгоритм функціонування цифрової моделі трифазної системи дуг дугової сталеплавильної печі у миттєвих та усереднених координатах. Наведені реальні та отримані на моделі динамічні вольт-амперні характеристики дуг та часові залежності режимних координат печі під час відпрацювання збурень. Mathematical model, conception of design and algorithm of functioning of three-phase arc steel furnace arc system in averaged and instantaneous coordinates is proposed. Real and derived from model dynamic volt-ampere characteristics of arcs and time dependencies of arc regime coordinates under perturbations influence are given.