Способи творення галузевих термінів на позначення понять економіки АПК - Кравченко, Тетяна (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
У статті визначено поняття галузевого терміна; встановлено, що термінологія економіки АПК сформована на основі наявного мовного матеріалу за допомогою поширених в українській мові способів словотворення, з-поміж яких найпродуктивнішими є суфіксація, слово- й основоскладання та абревіація. The article defines the concept of branch term; it is established that economics terminology of AIC is based on the basis of the present linguistic material with the help of broadened methods of word building in Ukrainian language. Suffixation, word and stem formation and abbreviation are the most efficient.
Keywords: українська мова; економічна термінологія; галузевий термін; словотворення; афіксація; композиція; Ukrainian language; branch term; economics terminology; word building; affixation; composition; word and stem formation; abbreviation; юкстапозиція; абревіація