Дослідження етнографічних карт території України за допомогою ГІС-технологій - Ястребкова, Олександра; Сосса, Ростислав; Yastrebkova, Oleksandra; Sossa, Rostyslav (Видавництво Львівської політехніки, 2019)
Висвітлено розвиток етнокартографії території України другої половини XIX – початку XX ст. За допомогою ГІС-технологій досліджено п'ять етнічних карт території України (Я. Чапловича, К. Михальчука, Г. Величка, С. Томашівського, С. Рудницького).

The development of ethno-cartography of the territory of Ukraine in the second half of XIX - beginning of XX centuries is covered. Five ethnic maps of Ukraine's territory were investigated using GIS technologies.
Research of ethnic maps of the territory of Ukraine for aid with GIS-technologies
Keywords: етнографічна карта; етнічний склад населення; ГІС-технології; ethnographic map; ethnic composition of the population; GIS technologies; 528.18