Особливості впливу сезонних гідротермічних деформацій на вертикальну складову динаміки земної поверхні на полігоні в Полтаві - Павлик, В. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
На основі тривалих спостережень на геодинамічному мікрополігоні у Полтаві встановлено періоди року з мінімальним впливом гідротермічних чинників на вертикальну складову динаміки земної поверхні. Визначено середньодобові швидкості гідротермічних вертикальних рухів на різних глибинах. На основании длительных наблюдений на геодинамическом микрополигоне в Полтаве установлены периоды года с минимальным влиянием гидротермических факторов на вертикальную составляющую динамику земной поверхности. Определены среднесуточные скорости гидротермических вертикальных движений на разных глубинах. On the basis of long observation on the geodynamic micropolygon in Poltava the periods of year with the minimum influence of hydrothermal factors on a vertical component of dynamics of earth’s surface are determined. Daily average velocities of hydrothermal vertical movements on various depths are defined.
Особенности влияния гидротермических деформаций на вертикальную составляющую динамики земной поверхности на полигоне в Полтаве
Features of influence of seasonal hydrothermal deformations on vertical component of dynamics of earth’s surface in the polygon in Poltava
Keywords: гідротермічні вертикальні рухи земної поверхні; геодинамічний мікрополігон; повторне нівелювання