Дослідження дистилятної частини високосіркової нафти орховицького нафтового родовища - Хлібишин, Ю. Я.; Мохамад Шакір Абд Ал-Амері; Гринишин, О. Б.; Почапська, І. Я. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Досліджено фракційний склад та фізико-хімічні властивості світлих фракцій, виділених із нафти Орховицького нафтового родовища. Вивчено потенційний вміст фракцій, для яких визначено густину, показник заломлення, молекулярну масу, вміст сірки. За допомогою методу n-d-M розраховано структурно-груповий склад. The fractional composition and physical and chemical properties of light fractions selected from Orhovytsk oilfield oil аre investigated. The potential content of fractions is determined. We have studied defined density, refractive index, molecular weight and sulfur content of the mentioned fractions. The structure and group composition is calculated with the help of n-d-M method.
Keywords: фракція; вміст сірки; структурно-груповий склад; нафта; fraction; sulfur content; structure and group composition; oil