Resource dependence theory in public management - Szymaniec, K.; Austen, A. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Managing all organization is inseparably connected with taking decisions. In public organizations decision-making is much more complicated than in private sector. It is caused by demands of many stakeholders, who affect organization’s actions by resource based relationship. In this article authors relate basic foundations of the stakeholder theory to the resource dependence theory in the context of management in the public organizations. Управління організацією нерозривно пов’язане з прийняттям рішень. В громадських організаціях цей процес значно складніший, ніж у приватному секторі. Це зумовлено необхідністю враховування очікування багатьох зацікавлених сторін, які впливають на організацію через ресурсні залежності. Застосовано основні положення теорії зацікавлених сторін до теорії ресурсної залежності в контексті управління громадськими організаціями.
Теорія залежності від ресурсів у громадському управлінні
Keywords: public organization; stakeholders; resource dependence theory (RDT); громадські організації; теорія зацікавлених сторін; теорія ресурсної залежності