Про єдиний алгоритм визначення значень густини, потенціалу та енергії одновимірного розподілу мас еліпсоїдальної планети - Фис, М.; Нікулішин, В. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2009)
Приведен алгоритм аппроксимации одномерных распределений масс планеты по полиномам Лежандра и на его основе поданы формулы определения потенциала и энергии для еліпсоїдальної планеты, апробированные на конкретном примере. The algorithm of 1D density distribution approximation by Legendre polinomials is presented. Based on this approximation the internal gravity potential and potential gravity energy of ellipsoid waz estimated.