Окиснювальний амоноліз трет-бутилового спирту на Fe–Te–Mo–Ox каталізаторі, промотованому нітратом кальцію - Іваськів, І. Д.; Жизневський, В. М.; Мацьків, О. О.; Івасів, В. В. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2005)
Досліджено окиснювальний амоноліз трет-бутилового спирту на Fe–Te–Mo–Ox каталізаторі, промотованому Ca(NO3)2. Встановлено вплив складу каталізатора та умов проведення процесу на конверсію реагентів, вихід та селективність утворення продуктів реакції. Визначено оптимальний каталізатор та оптимальні умови проведення процесу. Oxidative ammonolysis of tret-butyl alcohol on the Fe-Te-Mo-Ox catalyst promoted by Ca(NO3)2 has been investigated. The effect of catalyst’s composition and conditions of carrying out of the process on conversion of the reagents, yield and selectivity of formation of metylvinylketon has been determined. Optimal catalyst and optimal conditions of carrying out of the process have been found.