Удосконалення методів виявлення програм-вимагачів в режимі реального часу - Журавчак , Даниїл Юрійович (Національний університет «Львівська політехніка», 2024)
Ця дисертаційна робота присвячена розв'язанню актуального науково-практичного завдання покращення методів виявлення програм-вимагачів в режимі реального часу. Це охоплює розробку нових стратегій та інструментів, які здатні виявляти та нейтралізувати програми-вимагачі негайно після їх активації на операційних системах у комп’ютерних мережах. Це значно підвищить швидкість реагування на інциденти кібербезпеки, зменшить потенційні матеріальні та репутаційні втрати від атак програм-вимагачів та покращить загальну стійкість інформаційних систем приватних та державних структур. Крім того, ця робота також спрямована на покращення розуміння природи програм-вимагачів та розробку ефективних стратегій їх протидії.The thesis is devoted to solving the urgent scientific and practical task of improving the methods of detecting ransomware in real time. This includes the development of new strategies and tools that can detect and neutralize ransomware immediately after it is activated on operating systems in computer networks. This will significantly increase the speed of response to cybersecurity incidents, reduce potential material and reputational losses from ransomware attacks, and improve the overall resilience of information systems of private and public entities. In addition, this work is also aimed at improving the understanding of the nature of ransomware and developing effective strategies to counter it.
Improvement of real time ransomware detection methods
Keywords: віруси-вимагачі, ebpf, siem, edr, моніторинг безпеки, кібербезпека, антивірус, машинне навчання, кіберзлочин, кіберінцидент, компʼютерні мережі,ransomware, eBPF, SIEM, EDR, security monitoring, cybersecurity, antivirus, machine learning, computer networks; 004.056.53