Проблема державотворення в програмних документах ОУН та засоби її втілення - Гаврилів, І. О. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2003)
Розглянуто діяльність Організацій Українських Націоналістів із втілення в життя програми відновлення самостійної соборної Української держави напередодні Другої світової війни. Державницькі ідеї націоналістів та засоби їх реалізації актуальні для сучасної розбудови України. Activities of the Organization of Ukrainian Nationalists aimed at implemintation of the programme of independent soborna Ukranian state on the eve of World War II are considered.The statehood ideas of Nationalists and the means of their realization are useful for modern making of Ukraine.