Експериментальне дослідження водопоглинальної здатності ексфільтраційних траншей для умов гірської місцевості Закарпаття - Бошота, В.; Жук, В. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Використання ексфільтраційних траншей дозволяє зменшити об’єм поверхневого стоку та пікові навантаження на мережу та споруди дощового водовідведення. У роботі представлено результати експериментального дослідження водопоглинальної здатності ексфільтраційної траншеї відкритого типу, влаштованої у смт. Міжгір’я Закарпатської обл. Дослідження виконувались при початковій глибині ґрунтових вод 0,93−0,95 м. Показано, як збільшення витрати притоку поверхневого стоку впливає на зростання рівноважного рівня води в траншеї та на її інтегральну водопоглинальну здатність.
Experimental study of water retention capacity of the exfiltration trenches for the climate of Transcarpathian region
Keywords: ексфільтраційна траншея; поверхневий стік; гірська місцевість; рівень ґрунтових вод; водопоглинальна здатність