Системний підхід і проблеми моделювання природно-техногенної безпеки - Cоха, Ю. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Обґрунтовано необхідність використання системного аналізу при вивченні природно-антропогенних загроз. Показано взаємозв’язок природних і техногенних факторів надзвичайних ситуацій. Запропоновано модель еколого-техногенної системи як головного об’єкта дослідження проблем природно-техногенної безпеки, визначено специфіку системного підходу у проблемах природно-техногенної безпеки. The necessity for the use of the system analysis in the study of natural анропогенних threats. Shows the correlation of natural and anthropogenic factors of emergency situations. The proposed model of ecological and technogenic system as the main object of research of problems of natural-technogenic safety, and determines the specifics of the system approach to the problems of natural-technogenic safety.
The system approach and modeling problems natural-tecnogenic safety
Keywords: природно-техногенна безпека; система; системний підхід; техносфера; соціум; екосистема; natural-technogenic safety; system; system approach; technosphere; society; ecosystem