Temperature field of metal structures of transport facilities with a thin protective coating - Гера, Б.; Ковальчук, В.; Дмитрук, В.; Gera, B.; Kovalchuk, V.; Dmytruk, V. (Видавництво Львівської політехніки, 2022)
Проведено дослідження температурного поля в металевих конструкціях транспортних споруд з антикорозійним покриттям при змінах температури навколишнього середовища. Наведено результати експериментально визначеного розподілу температури в околі поверхні металевого оцинкованого листа. Дані отримано у різний час доби при додатних та від’ємних температурах на поверхні. З використанням узагальненої граничної умови для задачі теплопровідності отримано і проаналізовано температурне поле при нагріві тіла локалізованим тепловим потоком через тонке покриття. Проаналізовано розподіл температури на поверхні за межами області нагріву при поширенні тепла вздовж покриття. Проведено співставлення експериментальних даних і модельних розрахунків, а також розрахунків температури при наявності і відсутності покриття. Встановлено, що вплив покриття на розподіл температури у металевій конструкції, при нагріві тіла локалізованим тепловим потоком через тонке покриття, є незначним.

A study of the temperature field in metal structures of transport facilities with corrosion-resistant coating under the conditions of changes in ambient temperature has been conducted. The results of experimentally determined temperature distribution in the surface vicinity of a galvanized metal sheet are presented. The data were obtained over the day at positive and negative surface temperatures. Given a generalized boundary condition for the heat conduction problem, with a solid heated by a localized heat flow through a thin coating, there has been obtained and analyzed a temperature field. The temperature distribution across the surface outside the heating region during heat propagation along the coating was analyzed. Experimental data and model calculations, as well as temperature calculations allowing for the coating and not, have been compared. It has been established that the effect of coating on the temperature distribution in the metal structure, when the solid is heated by a localized heat flow through a thin coating, is insignificant.
Температурне поле металевих конструкцій транспортних споруд з тонким захисним покриттям
Keywords: нагрів через тонке покриття; узагальнені граничні умови; металева конструкція; температурне поле; heating through a thin coating; generalized boundary conditions; metal structure; temperature field