Проблеми визначення семантичної структури технічного терміна - Кримець, Оксана (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
У статті досліджено проблеми кодифікації семантичної структури технічних термінів сучасної української мови. На значному за обсягом матеріалі проаналізовано технічні терміни-іменники, в основі складної семантичної структури яких лежить метафоризація й метонімізація, встановлено тип переносів значень та характер мотивації. The text deals with the codification of semantic structure of Ukrainian technical terms. Within a considerable scope, the technical terms-nouns are analyzed, metaphors and metonymy making up the basis for the nouns’ complex structure. Also, the type of transfer meaning and the character of motivation are established.