Методологія вивчення та освоєння комунікативної культури - Чорнобай, О. Л. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Комунікативний поворот у сучасній філософії від суб’єктивності до інтерсуб’єктивності передбачає різні концептуальні підходи як до самої комунікації, так і до форм і засобів її відтворення, що стосується глибинних смисложиттєвих орієнтацій і має вільний характер. Тож конструктив світобачення у галузі комунікативної філософії полягає насамперед у тому, що юридичний раціоналізм вибудовується на удосконалених універсальних правах людини, юридичній легітимації влади, вільному обговоренні моральних і політичних альтернатив. Коммуникативный поворот в современной философии от субъективности к интерсуб’ективности предусматривает разные концептуальные подходы как к самой коммуникации, так и к формам и средствам ее воссоздания, которое касается глубинных смысложизненных ориентаций и имеет свободный характер. Поэтому конструктив миропонимания в отрасли коммуникативной философии заключается прежде всего в том, что юридический рационализм выстраивается на усовершенствованных универсальных правах человека, юридической легитимации власти, свободном обсуждении моральных и политических альтернатив. A communicative turn in modern philosophy from subjectivity to subjectivities envisages the different conceptual going both near communication and to the forms and facilities of her recreation that touches deep vital orientations and has free character. Therefore world view of attitude in industry of communicative philosophy consists foremost in that legal rationalism lines up on the improved universal human rights, legal legitimation of power, free discussion of moral and political alternatives.
Методология изучения и освоения коммуникативной культуры
Methodology study and development communication culture
Keywords: методологія; комунікація; комунікативна культура; моральна свідомість; комунікативна дія; філософія; методология; коммуникация; коммуникативная культура; моральное сознание; коммуникативное действие; философия; methodology; communication; communicative culture; moral consciousness; communicative action; philosophy