Програмна реалізація моделювання дисперсії в одномодових волоконних світловодах - Корж, Р. О.; Васьків, Г. М.; Процик, В. І.; Лебідь, С. Ю.; Загрійчук, А. Я. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Запропонована програмна реалізація для моделювання дисперсії в одномодових волоконних світловодах. Програму створено в середовищі Microsoft Visual C++, яка працює в діалоговому режимі. Дає змогу визначити матеріальну, хвилеводну і дисперсію профілю показника заломлення. Результати розрахунків заносяться в таблиці і будуються відповідні графіки. Modelling software for dispersion in single-mode fibres study is created. The program was created in a Microsoft Visual C + + environment and works in a dialogue mode. It allows identifying the material, waveguide and dispersion of the refractive index profile. The calculation results are presented as a table and appropriate graphics are build.
Keywords: програмування; дисперсія; одномодові волоконні свіловоди; software; dispersion; single-mode fibre