Аттик та антаблемент у Львівській сецесії - Казанцева, Т. Є. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Визначено закономірності оздоблення антаблементів та аттиків львівських фасадів к. ХІХ – поч. ХХ ст., їхні характерні силуети. З’ясовано фактори, що вплинули на активне опрацювання антаблементів та аттиків. The author had defined the decoration regularities of entablatures and attics of Lviv facades from the end of the 19th to the beginning of the 20th c. and their characteristic silhouettes. The factors that influenced on the active treatment of entablatures and attics have been determined.
Keywords: антаблемент; аттик; львівські фасади; entablature; attic style; lviv facades